Damla Sakızlı Ve Mahlepli Simit
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mahlepli simidi bir de damla sakızlı deneyin. Yaklaşık 45 dakikada hazır edeceğiniz hamuru 25 dakikalık bir pişirim ile sıcacık lezzetli damla sakızlı simit haline getirin. Detaylar tarifimizde.

Damla Sakızlı Ve Mahlepli Simit Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Damla Sakızlı Ve Mahlepli Simit

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Sakızı havanda ezerek ufalayın. Ilık suyu hamur yoğurma kabına alıp maya ve şekeri ekleyip karıştırarak eritin. Damla sakızını ekleyin. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, yumurtalar, un, tuz ve mahlebi ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilavesi yaparak yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Yarım saat mayalanması için bekletin. Pekmez ve suyu bir kapta karıştırın. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp küçük simit şekli verin. Pekmezli suya ve susama batırıp yağlanmış tepsiye dizin. Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew