Çikolatalı Biscotti
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kelime olarak iki kez pişirilmiş anlamına gelen biscotti, İtalyanların sık sık tükettiği bir kurabiye çeşididir. Çikolata, badem, fındık gibi çeşitleri ile sunulmaktadır. Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan biscotti, kıtır kıtır bir yapıda sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, çikolatalı biscotti tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak fındıklı cannoli ve panna cotta tarifine göz atabilirsiniz.

Çikolatalı Biscotti Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Çikolatalı Biscotti

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kaba un, karbonat ve kakaoyu eleyin. Ayrı bir kapta oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve şekerleri ekleyip iyice karıştırın.
  2. Yumurtaları ilave edip mikserle çırpın. Kuru malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam edin.
  3. Son olarak çikolata, fındık veya ceviz içini ilave edip karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  4. Biscotti hamurunu ikiye bölüp elinizle uzun ve kalın çubuk şeklinde tepsiye yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 160 dereceye fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığının gitmesi için bekleyin.
  6. Ilınınca verev şeklinde dilimler kesin. Tekrar fırına verip 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  7. Çikolatayı benmari usulü eritin. Biscotti’leri çikolataya batırıp yağlı kağıt serili tepsiye alın. Buzdolabından alın.
  8. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip, kağıttan külah yardımı ile çikolatalı kısımların üzerine çizgiler yaparak süsleyin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

İtalyan Mutfağı Yemekleri Çay Saati Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Atıştırmalık Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew