Çikolata salamı, İtalyan mutfağının sevilen bir tatlısıdır ve adını gerçek salamdan almasına rağmen içeriğinde salam bulunmaz. Genellikle bitter çikolata, tereyağı, yumurta, kakao tozu ve bisküvilerin karışımıyla yapılır. Bu malzemeler önce eritilir ve homojen bir karışım elde edilir. Ardından bu karışım, silindir şeklinde bir rulo haline getirilir ve buzdolabında sertleşmesi için bekletilir. Soğuduktan sonra dilimlenerek servis edilir.Çikolata salamı, adını salam şeklindeki dilimlerinden alır ve özellikle çocuklar tarafından sevilen bir tatlıdır. Şimdi çikolata salamı yapmak için mutfağa geçelim!
Halleyli Pasta tarifi için göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon çikolata salamı kaç kaloridir?
Bir porsiyon çikolata salamı 368 kaloridir
Kremayı ısıtıp küçük parçalara bölünmüş çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Margarini veya tereyağını eritin ve geniş bir kaba alın. Kakao, süt, şeker, çikolatayı ekleyip karıştırın. Bisküvileri ezerek toz haline getirin. Yarım çay bardağı kadarını ayırıp kalanını çikolatalı karışıma ekleyin. Meyve şekerlemeleri, küp doğranmış kayısı ve ceviz içini ilave edip iyice karıştırın. Karışımı rulo haline getirerek yağlı kağıt üzerine yerleştirin. Toz bisküviyi üzerine serpiştirip yağlı kağıt ile birlikte sıkıca rulo şeklinde sarın. 2 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.
Servis tabağını çilek dilimleri ile süsleyerek renkli bir sunum yapabilirsiniz.
Dilimlenmiş çikolata salamının yanında ek olarak bir miktar çikolata sosu sunabilirsiniz.
Genellikle tuzsuz ve ince bisküviler tercih edilmelidir.
Karışımı rulo şeklinde sıkıca sararak veya streç film yardımıyla sıkıca sararak şekillendirin.
Çikolata ve tereyağı gibi malzemeleri eritirken düşük ateşte ve dikkatli bir şekilde karıştırın. Homojen bir karışım elde edinceye kadar devam edin.