Cevizli Bisküvi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Bisküvi Tarifi İçin

Malzemeler

Cevizli Bisküvi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tereyağı, pudra şekeri ve vanilyayı mutfak robotunda karıştırın. Elenmiş un, pirinç unu, nişasta ve tarçını ekleyerek ekmek kırıntısı gibi olana kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru bir kaba aktarıp toparlanıncaya kadar kaşık kaşık sütü ekleyip yoğurun. İri kırılmış cevizleri ilave edin. Hamuru unlanmış zeminde pürüzsüz bir hale gelinceye kadar yoğurmaya devam edin. Üç eşit parçaya bölüp 6-7 cm çapında olacak şekilde rulolar yapın. Her bir ruloyu yağlı kağıda sarıp 1 saat derin dondurucuda soğutun. Fırını 160 dereceye ayarlayın. Hamurları 1 cm kalınlığında dilimleyin ve yağlı kağıt serili tepsiye 3 cm aralıklarla dizin. 18-20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew