Cevizli Ay Çöreği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Ay Çöreği Tarifi İçin

Malzemeler

Cevizli Ay Çöreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 3 yumurta sarısını derin bir kapta çırpın. Süt, pudra şekeri ve karbonatı ekleyip çırpmaya devam edin.
  2. Unu azar azar ilave edip karıştırın. Eritilmiş margarini ekleyip iyice yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin.
  3. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Her birini merdaneyle açarak inceltip ceviz içi, kuru üzüm ve tarçın serpin.
  4. Rulo halinde sararak kapatıp kenarlarını hafifçe kıvırarak hilâl ay şekli verin.
  5. Yağlanmış tepsiye dizip üzerine kalan yumurta sarısını sürün.
  6. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
  7. Ay çöreğine farklı bir lezzet katmak için cevizin yanı sıra çekilmiş fındık, Antep fıstığı ve badem de ekleyebilirsiniz. Çay saatleri haricinde çocuklarınızın beslenme çantaları için de besleyici bir alternatif olabilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Hamur İşi Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Çörek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew