Çemenli Poğaça
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çemenli Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Çemen için

Çemenli Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, maya, tuz ve şekeri yoğurma kabına alıp karıştırın. Ilık süt, yumurta, zeytinyağı ve tereyağını da ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  2. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve bezeler hazırlayın.
  3. Merdane ile uzunca açın ve bıçakla kesikler yapın. Çemeni hazırlamak için bütün malzemeleri karıştırın.
  4. Hamurun üzerine sürüp rulo yapın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 15-20 dakika daha mayalandırın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Ev yapımı çemen tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew