SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Çay Saati Tarifleri
Bomboloni
Bomboloni
Güncelleme tarihi:
25 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi :
45 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Bomboloni Tarifi İçin
Malzemeler
Hamuru için:
2-2.5 su bardağı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
1 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta
6 yemek kaşığı tereyağı
İç dolgusu için:
1 büyük pastacı kreması
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Bomboloni
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Toz şeker, ılık süt ve kuru mayayı bir kaba alın, güzelce karıştırın.
Üzerine yumurtaları ekleyerek çırpın.
Oda sıcaklığında bekletilen tereyağını da ekleyin ve karıştırın.
Ardından unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
Hamurun üzerine streç film sarın ve 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
Mayalanan hamuru tezgaha alın ve unlayın. Hamuru kalın bir şekilde açın.
Çay bardağının ağız kısmıyla hamura bastırarak yuvarlaklar oluşturun.
Yağı tavaya ekleyin ve kızdırın. Kızan yağa hamurları atarak önlü arkalı kızartın.
Pastacı kremasını buzdolabı poşetine alın ve ucunda ufak bir delik açın.
Hamurun ortasına da küçük delik açın. Hamurun iç kısmına dolguyu sıkın. Afiyet olsun.
Tarifte pastacı kreması yerine çikolatalı sos, meyveli sos ve marmelat kullanabilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
İtalyan Mutfağı Yemekleri
Çörek Tarifleri
Benzer Tarifler
Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew