Bomboloni
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bomboloni Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İç dolgusu için:

Kızartmak için:

Üzeri için:

Bomboloni

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Toz şeker, ılık süt ve kuru mayayı bir kaba alın, güzelce karıştırın.
  2. Üzerine yumurtaları ekleyerek çırpın.
  3. Oda sıcaklığında bekletilen tereyağını da ekleyin ve karıştırın.
  4. Ardından unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
  5. Hamurun üzerine streç film sarın ve 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
  6. Mayalanan hamuru tezgaha alın ve unlayın. Hamuru kalın bir şekilde açın.
  7. Çay bardağının ağız kısmıyla hamura bastırarak yuvarlaklar oluşturun.
  8. Yağı tavaya ekleyin ve kızdırın. Kızan yağa hamurları atarak önlü arkalı kızartın.
  9. Pastacı kremasını buzdolabı poşetine alın ve ucunda ufak bir delik açın.
  10. Hamurun ortasına da küçük delik açın. Hamurun iç kısmına dolguyu sıkın. Afiyet olsun.
  11. Tarifte pastacı kreması yerine çikolatalı sos, meyveli sos ve marmelat kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tatlı Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri Çörek Tarifleri

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew