Böğürtlen Reçeli
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Böğürtlen, yaz aylarının favori meyvelerinden biridir. Ekşi ekşi dallarından toplanan böğürtlenler, hem sade bir şekilde tüketilir, hem de reçel yapımında kullanılır. Malzemeler hazırsa, yaz aylarında kavanoz kavanoz yapıp kahvaltı sofralarını güzelleştirecek böğürtlen reçeli tarifi için detaylara geçebiliriz. 

1 Porsiyon Böğürtlen Reçeli Kaç Kalori?

Bir yemek kaşığı böğürtlen reçeli 27, 100 gram böğürtlen reçeli ise 267 kalori değerindedir.

Böğürtlen Reçeli Nasıl Saklanır?

Böğürtlen reçeli sıcakken kavanozlara doldurulur ve kapağı kapatılır. Vakumlanan kavanozları kiler veya buzdolabı gibi serin ve kuru bir yerde muhafaza edebilirsiniz.

Böğürtlen Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Böğürtlen Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Böğürtlenleri dikkatlice ayıklayın. Ezilmiş olanları çıkarın ve bol suyla yıkayın.
  2. Suyunu süzdükten sonra tencereye alın. Üzerine toz şeker ekleyin ve kapağını kapatarak bir gece bekletin.
  3. Ertesi gün suyunu salan meyveleri ocağa alın. Kısık ateşte ortalama 20-25 dakika pişirin. 
  4. Reçel kıvam almaya başladığında, içine limon suyu ve arzuya göre karanfil ekleyerek 5 dakika daha pişirin.
  5. Reçeli ocaktan alın ve ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin. Ardından kavanozlara doldurun ve kapağını kapatın. Soğuyunca dolaba kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Böğürtlen reçeli yaparken mutlaka güzel böğürtlenler kullanın.
  • Damak zevkine göre şeker ölçüsünü 1 kg'a çıkarabilirsiniz.
  • Karıştırma işlemini tahta kaşık ile yapın. 

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew