Bezelye Püreli Tart
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bezelye Püreli Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Bezelye Püreli Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Soğanı zeytinyağına ilave edip kısık ateşte kavurun. Patateslerin kabuğunu soyup küçük doğrayın. Bezelye, patates ve tuzu tavaya ekleyin. Üzerini geçecek kadar su ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişirdiğiniz iç harcı bir cam kaseye alıp karabiber ilave edin. Ezerek püre haline getirin. Yoğurt, yumurta, un, kabartma tozu, margarin ve tuzu hamur yoğurma kabında yoğurun. 5 dakika dinlendirin. Yumurta büyüklüğünde bir parça ayırıp büyük parçayı 26 santim çapında açın. İçi yağlanmış 23 santimlik tart kalıbına yayın. Üzerine çatalla delikler açın. Harcı hamurun üzerine yayın. Küçük hamur parçasını ince açıp dilediğiniz şekilde keserek harcın üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew