Soğanın kabuğunu soyup kıyın.
Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Soğanı
zeytinyağına ilave edip kısık ateşte kavurun.
Patateslerin kabuğunu soyup küçük doğrayın.
Bezelye, patates ve tuzu tavaya ekleyin. Üzerini
geçecek kadar su ilave edip sebzeler yumuşayana
kadar pişirin. Pişirdiğiniz iç harcı bir cam kaseye alıp
karabiber ilave edin. Ezerek püre haline getirin. Yoğurt,
yumurta, un, kabartma tozu, margarin ve tuzu hamur
yoğurma kabında yoğurun. 5 dakika dinlendirin. Yumurta
büyüklüğünde bir parça ayırıp büyük parçayı 26 santim çapında
açın. İçi yağlanmış 23 santimlik tart kalıbına yayın. Üzerine çatalla
delikler açın. Harcı hamurun üzerine yayın. Küçük hamur parçasını ince
açıp dilediğiniz şekilde keserek harcın üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış
180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.