Tabanı için bisküvi ve tereyağını rondodan geçirip kelepçeli kalıbınızın tabanına ve
kenarlarına yayın. Dolgusu için küçük parçalara böldüğünüz beyaz çikolatayı
benmari usulü eritin. Ayrı bir kapta şeker ve labne peynirini bir mikser yardımıyla
krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kalan tüm malzemeyi ve erittiğiniz beyaz
çikolatayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Çikolatalı karışımı bisküvili tabanın üzerine
yayıp önceden ısıtılmış 160 derece fırında bir saat pişirin. Karamel sosu için esmer
şekeri eriterek karamelize edin. Şeker tamamen eriyince kremayı ilave edin ve
krema ısınıncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Fırından çıkarttığınız
cheesecake’inizi buzdolabında soğuttuktan sonra üzerine karamel sos dökün.
Yağsız tavada hafif kavurduğunuz bütün fındıklarla süsleyerek servis yapın.