Ballı Ve Cevizli Bar
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ballı Ve Cevizli Bar Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Ballı Ve Cevizli Bar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Unu derin bir kaba alıp üzerine pudra şekeri, tereyağı ve şekerli vanilin ekleyip yoğurun. Üzerine az un serpip 20x30 cm ebatlarında dikdörtgen fırın tepsisinin büyüklüğünde açın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hamuru yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirin. Sos tenceresine tereyağı, bal ve pudra şekerini ekleyip karıştırın. Şekerin rengi koyulaştıktan sonra üzerine kremayı cevizi ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde 2 yemek kaşığı mısır nişastasını 2/3 çay bardağı suda eritin. Kaynayan sosun üzerine döküp karıştırın. Karışım koyulaşınca ocaktan alın. Pişirdiğiniz kurabiyenin üzerine sosu döküp yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew