Çay saatlerinde alternatif tat arayanlar için enfes birer seçenek. Hurmaları uzunlamasına ortadan kesin ve çekirdeklerini çıkartın. İçlerine ikişer tane badem yerleştirin.
Çikolatayı küçük parçalara bölüp cam kaseye alın. İçi kaynayan su dolu bir tencerenin üzerine yerleştirip, çikolata eriyinceye kadar bekleyin.
Yağlı kağıttan yapılmış külahın içine eritilmiş çikolatayı aktarıp hurmaların üzerine çizgiler yapın. Çikolata donuncaya kadar serin bir yerde bekletin.
Hurma
İftar sofralarımızda mutlak yerini alan bu tatlı meyve, 5 bin yıldır, Mezopotamya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde tüketiliyor. Yunanlı tarihçi Heredot, İncil'de "hayat ağacı" olarak adlandırılan hurmadan tatlı ihtiyacını karşılayan bir yiyecek ve şarap yapımında kullanılan bir meyve olarak söz ediyor. Hurma, çöl sakinlerinin her öğün yedikleri bir meyvedir. Özellikle her Ramazan kuruyemişçilerin ön tezgahlarını, marketleri renk renk süsleyen bu meyve binlerce yıldır zevkle yeniyor. Aslında sadece meyve olarak bilinen hurma, lifleri kumaş üretiminde kullanılan, çekirdekleri yakacak olarak değerlendirilebilen bir yiyecek. Yetiştirildiği bölgelere göre çeşitli renklerde ve büyüklükte olabiliyor. Çok şekerli bir meyve olduğundan hurmanın üzerinde çoğu zaman, ince, beyaz bir şeker katmanına rastlanabiliyor. Mineraller açısından da çok zengin bir meyve.