Badem Kaplı Kruvasan
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Badem Kaplı Kruvasan Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Badem Kaplı Kruvasan

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kruvasanları enine ikiye kesin. Bir kapta tereyağı ve toz şekeri mikser ile iyice karıştırın. Üzerine yumurta akını ekleyip tekrar karıştırın. Son olarak badem ununu ilave edip karıştırdıktan sonra 4 (yarı) kruvasana sürün. Üzerlerine diğer kruvasanları kapatın. Kruvasanları yumurta akına buladıktan sonra file badem ile iyice kaplayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpip servis yapın.

Dünyanın en popüler tatlılarından biri olan klasik kruvasan tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew