Badem Aromalı Vena Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Badem Aromalı Vena Kek Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Badem Aromalı Vena Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurtaları büyük bir kâseye kırıp mikserle 3-4 dakika çırpın. Şeker ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin. Süt, badem esansı, file badem ve sıvıyağ ilave edip iyice karıştırın.
  2. Unu eleyin. Yumurtalı karışıma azar azar ilave ederek karıştırın. 26 cm çapındaki yağlanmış yuvarlak kek kalıbına hazırladığınız kek hamurunu boşaltın.
  3. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
  4. Çikolatayı benmari usulü eritin. Pişen keki servis tabağına ters çevirip alın. Kek soğuyunca çikolatayı kekin üzerine gezdirerek dökün. Dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Kek Tarifleri Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew