Ayranlı Ve Zeytinli Çörek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ayranlı Ve Zeytinli Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Ayranlı Ve Zeytinli Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, tuz, maya ve şekeri hamur yoğurma kabına alıp harmanlayın. Ayranı yavaşça ilave edip yoğurun. Oda ısısında yumuşatılmış margarini ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini hafif nemli bir mutfak beziyle örterek oda ısısında 40 dakika bekletin. Hamurları 20x30 santim ebatlarında açın. Üzerlerine dörder yemek kaşığı zeytin ezmesi sürün ve uzun kenarlarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Ruloları iki parmak kalınlığında dilimleyin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Oda ısısında 20 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Kahvaltıları süsleyen zeytinli çörek tarifini bir tık uzanığınızda.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew