Antep Fıstıklı Ve Portakal Glazürlü Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Antep Fıstıklı Ve Portakal Glazürlü Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Antep Fıstıklı Ve Portakal Glazürlü Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Tereyağı ve toz şekeri mikserle şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Üzerine kalan malzemeleri ekleyip iyice yoğurun. Hamuru streç film ile kaplayıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru tezgaha alıp merdane yardımıyla istediğiniz kalınlıkta açın. Yuvarlak kalıplarla kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin. Glaze için portakal suyu ve pudra şekerini kasede iyice karıştırın. Kıvamı koyulaşınca pişen kurabiyeleri glazeye batırıp üzerine Antep fıstığı serpin. Glaze donunca servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew