Açma
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 24 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Açma Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

Hamur aralarına sürmek için

Üzeri için

Açma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet çocuklarınız için de harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Toz maya ve ılık sütü hamur yoğurma kabına alıp maya eriyene kadar ezin. Sıvıyağ, tozşeker ve tuzu ekleyip karıştırın. Unu azar azar ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.

Kabarıp mayalanan hamuru 24 eşit bezeye ayırın. Bezeleri un serpilmiş tezgahta tek tek pasta tabağı büyüklüğündeaçın. Üzerlerine eritilmiş ılık margarin sürüp rulo yapın. Rulo hamurların iki ucunu ters yöne birkaç kez çevirip uç kısımlarını birleştirerek açma şekli verin.

Hazırladığınız hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine kalan yağı fırça ile sürün. Yumurta ve yoğurdu küçük bir kapta karıştırıp hamurların üzerine sürün. Çörekotu serpip tekrar kabarıp mayalanması için 20 dakika bekletin. 180 dereceye ayarlı fırının alt rafında üzeri kızarana kadar 20 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Kahvaltılık Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Lavaş tost
Yumurtasız kurabiye
Krem Şantili Kurabiye
Cream puff
Ihlamur Çayı
Cold Brew