Zerde
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Zerde, eski zamanlarda bebeklerin dünyaya gelişini kutlamak amacıyla kalabalık sofralarda sunulan bir tatlıydı. Türk mutfağının geleneksel tatlıları arasında yer alan zerde, ülkemizde en çok Gaziantep, Tekirdağ, Balıkesir ve Edirne'de tüketilir. Ana malzemeleri pirinç ve sıcak su olan bu tatlı; zerdeçal, kuş üzümü ve fıstıkla zenginleştirilir. Genellikle sütlaç kıvamındadır. Hazırsanız, Ozmanlı usulü zerde nasıl yapılır sorusunun cevabını öğrenelim.

Zerde Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Süslemek için

Zerde

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci haşlayın ve suyunu süzün. Su, zerdeçal ve safranı tencereye alıp 30 dakika bekletin.
  2. Daha sonra orta ateşte kaynamaya bırakın. Şeker ve pirinci ekleyin. Nişastayı 5-6 yemek kaşığı soğuk su ile karıştırıp zerdeye ekleyin.
  3. Kuş üzümü, vanilya, gül suyu ve dolmalık fıstığı ilave edin ve kaynadıktan sonra kaselere paylaştırın.
  4. Soğuduktan sonra üzerini kuş üzümü, fıstık ve nar ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Yıllardır sofralardan eksilmeyen bayram tatlıları ile sevdiklerinizi mutlu etmek için, ince yufkayla hazırlanan gazete tatlısını deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri MasterChef Tarifleri Çay Saati Tarifleri Bayram Tatlıları

Benzer Tarifler

Kedi Batmaz
Bayram Çikolatası
Kuşburnu Şerbeti
Armutlu baklava
Karamel soslu bayram tatlısı
Karanfilli tarçın şerbeti