Sade Türk Lokumu
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sade Türk Lokumu Tarifi İçin

Malzemeler

Harmanlamak için:

Sade Türk Lokumu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Toz şeker ve suyu tencereye alın. Şeker eriyinceye kadar orta ateşte kaynatıp limon suyunu ekleyin. Hafifçe koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam edin. Üzerinde biriken köpüğü alın. 

Bir bardak nişasta ve yarım çay bardağı suyu bir kâsede çırpın. Kaynayan suya azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin. Krem tartarı ekleyip macun gibi oluncaya kadar kaynatın.

Yüksek kenarlı bir tepsiyi badem yağıyla yağlayın. Pelte halindeki lokum harcını tepsiye döküp soğumaya bırakın. Düz bir zemine pudraşeker ve nişastayı karıştırıp yayın. Üzerine tepsiyi ters çevirerek lokumu alın. Mutfak makasına badem yağı sürüp lokumu iki parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.Şeritleri pudraşekerine iyice bulayıp küp küp kesin.Hazırladığınız lokumları tekrar pudraşekerine bulayıp bir kavanozda muhafaza edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları

Benzer Tarifler

Kedi Batmaz
Bayram Çikolatası
Kuşburnu Şerbeti
Armutlu baklava
Karamel soslu bayram tatlısı
Karanfilli tarçın şerbeti