- Şerbetini hazırlamak için, şekerle suyu
orta boy bir tencerede karıştırın. Şeker kaynamaya başladıktan 8-10 dakika
sonra ocağı kapatıp, soğumaya bırakın.
- Armutları soyup rendeleyin. Orta boy bir
tencereye koyduktan sonra üzerine dövülmüş karanfil ve 2 su bardağı
şeker ekleyip, çok kısık ateşte 20 dakika, arada bir karıştırarak armutları
pişirin ve ocaktan alın. Tereyağını da eritip bir kenarda hazır bekletin.
- Baklava tepsisine eritilmiş tereyağını
fırça yardımıyla sürün. 10 adet baklava yufkasını aralarına 3-4 yemek
kaşığı tereyağı gezdirerek üst üste yerleştirin.
- 10’uncu yufkanın
üzerine soğumuş armut püresini her tarafına gelecek şekilde yayarak
dağıtın.
- Kalan 10 adet baklava yufkasının aralarına yine tereyağı gezdirerek
üst üste yerleştirin.
- İstediğiniz büyüklükte dilimledikten sonra kalan
tereyağını baklavanın üzerine gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece
fırında 30-35 dakika, kızarıncaya kadar pişirin. Baklavayı fırından çıkartıp,
soğumuş şurubu gezdirin. 1 saat beklettikten sonra servis yapın.
Bayram sofraları için nefis kuru baklava tarifini deneyebilir, tüm sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.