Armutlu Baklava
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Armutlu Baklava Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbeti için

Armutlu Baklava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbetini hazırlamak için, şekerle suyu orta boy bir tencerede karıştırın. Şeker kaynamaya başladıktan 8-10 dakika sonra ocağı kapatıp, soğumaya bırakın.
  2. Armutları soyup rendeleyin. Orta boy bir tencereye koyduktan sonra üzerine dövülmüş karanfil ve 2 su bardağı şeker ekleyip, çok kısık ateşte 20 dakika, arada bir karıştırarak armutları pişirin ve ocaktan alın. Tereyağını da eritip bir kenarda hazır bekletin.
  3. Baklava tepsisine eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla sürün. 10 adet baklava yufkasını aralarına 3-4 yemek kaşığı tereyağı gezdirerek üst üste yerleştirin.
  4. 10’uncu yufkanın üzerine soğumuş armut püresini her tarafına gelecek şekilde yayarak dağıtın.
  5. Kalan 10 adet baklava yufkasının aralarına yine tereyağı gezdirerek üst üste yerleştirin.
  6. İstediğiniz büyüklükte dilimledikten sonra kalan tereyağını baklavanın üzerine gezdirin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika, kızarıncaya kadar pişirin. Baklavayı fırından çıkartıp, soğumuş şurubu gezdirin. 1 saat beklettikten sonra servis yapın.

Bayram sofraları için nefis kuru baklava tarifini deneyebilir, tüm sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Meyveli Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri