Peremeç
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tatar mutfağının sevilen lezzetlerinden peremeç tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Tuzlu bir hamur işi olan peremeç kahvaltılarda ve çay saatlerinde keyifle tüketilebilir. Yapması oldukça kolay olan bu lezzetin malzeme listesi ve yapılışı aşağıda. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin detaylarına göz atabilirsiniz. 

Bursa mutfağının sevilen lezzetli cantık tarifini de deneyebilirsiniz. 

Peremeç Tarifi İçin

Malzemeler

İç Harç için;

Peremeç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sütü ocağa alarak ılıtın.
  2. Ilık süt içerisine maya ve şeker ilave ederek karıştırın. Aktifleştirmek için 5-10 dakika bekletin.
  3. Ayrı bir kapta tereyağı eritin.
  4. Eriyen tereyağını süt karışımına ilave edin.
  5. Unu eleyerek ilave edin.
  6. Tuz ilave ettikten sonra yoğurun ve hamuru mayalandırmaya bırakın.
  7. İç harç için soğan ince yemeklik doğranır ya da rendelenir.
  8. Kıyma kaba alınır, soğan ilave edilir.
  9. Baharatlar eklendikten sonra yoğurulur.
  10. Mayalanmış hamurdan 60 gr parçalar koparılır.
  11. Merdane yardımı ile açılan hamurun içerisine harç koyulur ve kenarları kapatılır.
  12. Sıvıyağ uygun bir tavada ısıtılır.
  13. Sıcak yağda arkalı önlü kızartılır.
  14. Sıcak olarak servis edilir, afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Sade veya sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Farklı Hamur İşi Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Tereyağlı konya gevreği
Teyze çöreği
Bayat ekmek mantısı
Kıymalı bazlama
Air fryer'da pişi
Baida Roti