Ispanaklı Kıbbe
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ispanaklı Kıbbe Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Sos için

Ispanaklı Kıbbe

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Ispanakları bol suyla yıkayıp suyunu süzün. İri parçalar şeklinde doğrayın. Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Ayçiçeği yağında hafifçe soteleyin. Ispanağı ekleyip sotelemeye devam edin. Tuz ve baharatla tatlandırın. Lor peynirini ekleyip harmanlayın. Bulguru iyice yıkayıp süzün ve iki avucunuzla iyice sıkarak tepsiye alın. Rendelenmiş soğanı ve tuzu ilave edip iyice yoğurun. İstediğiniz kıvama gelince unu ekleyip tekrar yoğurun. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp içi boş oval köfteler hazırlayın. İçlerine ıspanaklı harcı paylaştırıp kenarlarını sıkıca kapatın. Tencereye su doldurup tuz ilave edin. Köfteler su yüzüne çıkana kadar pişirin. Sos için, limon suyu, biber ve domates salçasını bir kaseye alıp çırpın. Üzerine ayçiçeği yağı ve haşladığınız köftelerin suyundan ekleyin. Köfteleri sosla harmanlayıp servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Sebzeli Köfte Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Tereyağlı konya gevreği
Teyze çöreği
Bayat ekmek mantısı
Kıymalı bazlama
Air fryer'da pişi
Baida Roti