Göbete Tarifi: Kat kat açılan yumuşacık hamurun, bol soğanlı ve baharatlı kıymayla buluştuğu göbete; Orta Asya’dan Anadolu sofralarına uzanan geleneksel bir lezzet. İster özel misafirlerinize ikram edin, ister kalabalık aile sofralarına sıcak sıcak çıkarın; bu tarif, herkesin favorisi olacak. Katmanlı yapısıyla göz dolduran, doyuruculuğuyla tek başına bir öğün olan göbete tarifi, hem görünümüyle hem lezzetiyle fark yaratıyor. Eğer siz de çıtır dış katmanları ve yumuşacık iç dokusuyla damakta iz bırakan bir göbete tarifi arıyorsanız, bu klasik kıymalı versiyonu tam size göre! Peki; göbete nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
El Açması Kıymalı Börek tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon göbete kaç kaloridir?
Bir porsiyon göbete 500 kaloridir.
Hamuru için:
İç harcı için:
Üzeri için: