Böreklik Yufka
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Börek yapımında kullanabileceğiniz ev yapımı yufkalar hazırlamaya ne dersiniz? Yufka, börek başta olmak üzere baklava gibi birçok tarifte kullanılır. Bu tür hamur işi tariflerde hazır yufka almak yerine, evde kendi taze yufkalarınızı hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız yufkaları 1-2 gün içerisinde tüketmeye özen gösterin. Malzemeler hazırsa, böreklik yufka nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak ev yapımı lavaş ve bazlama tarifine de göz atın.

Böreklik Yufka Tarifi İçin

Malzemeler

Böreklik Yufka

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu bir kaba eleyin. Ayrı bir kapta yumurta, süt, sıvıyağ, yoğurt, karbonat ve sirkeyi çırpma teli ile çırpın.
  2. Unun ortasını havuz gibi açın. Sütlü karışımı ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  3. Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda 20 dakika bekletin.
  4. Bezelere ayırın. Hamur bezelerini tezgahın üzerine alın. Nişasta serpiştirip ince yufkalar şeklinde açın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Tereyağlı konya gevreği
Teyze çöreği
Bayat ekmek mantısı
Kıymalı bazlama
Air fryer'da pişi
Baida Roti