- Ilık sütün içine 1 yemek kaşığı şekeri koyup üstüne de kuru mayayı dökün ve elinizle biraz karıştırın.
- Daha sonra sıvı yağ ve sodayı da döküp yeniden biraz karışmasını sağlayın. Üzerinede un ve tuzu ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın.
- Karışım hamur haline geldikten sonra 40 dk.kadar mayalanması için bekletin.
- Daha sonra elinizle açıp içine istediğiniz harcı koyup yuvarlak ya da arzu ettiğiniz şekilde poğaçalarınızı hazırlayın.
- Üstlerine yumurta sarısı sürüp 30 dk. tepsi mayası yapın.
- Daha sonra 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dk. pişirin. Afiyet olsun.
Dilerseniz, klasik bayatlamayan poğaça tarifini de deneyebilirsiniz.