SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Poğaça Tarifleri
Perdeli Poğaça
Perdeli Poğaça
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Perdeli Poğaça Tarifi İçin
Malzemeler
Hamuru için
1 su bardağı ılık süt
Yarım paket yaş maya
1 yumurta
100 gr tereyağı (eritilmiş)
Tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için
3 yemek kaşığı zeytinyağı
150 gr beyaz peynir
4~5 dal pırasa
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Perdeli Poğaça
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Pırasayı ince doğrayıp zeytinyağında kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. İçine peynir ufalayıp karıştırın.
Mayayı sütün içinde eriyinceye kadar karıştırın. Yumurta, tereyağı, tuz ve aldığı kadar un ekleyip yoğurun.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın.
Hamurdan parçalar kopartıp unlanmış tezgahta elinizle açın. Açtığınız hamurun yarısına bıçakla çizikler yapın.
Diğer tarafa iç malzemeden yerleştirin ve çizikli tarafa doğru sararak kapatın. Tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Kahvaltılık Tarifler
Atıştırmalık
Benzer Tarifler
Air Fryer'da kıymalı mini poğaça
Air fryer’da 3-2-1 poğaça
Karaköy Poğaçası
Kaşar peynirli poğaça
Sütlü Yumuşak Poğaça
Haşhaşlı Poğaça