Mayasız Kolay Poğaça
Selin Hıdır
621 Tarif       0 Takipçi
Mayasız Kolay Poğaça
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mayasız Kolay Poğaça Tarifi: Lezzetli ve pratik bir atıştırmalık arıyorsanız, mayasız kolay poğaça tam size göre! Yoğurt ve zeytinyağıyla yumuşacık bir hamur, iç harcıyla çeşitlendirilmiş ya da sade, her haliyle muazzam. Üzerine sürülen yumurta sarısı ve çörek otu, mayasız kolay poğaça tarifinize hem güzel bir görünüm kazandıracak hem de lezzetini taçlandıracaktır. Peki; mayasız kolay poğaça nasıl yapılır? İşte  tarifi ve malzemeleri...

Mayalı Pişi tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon mayasız kolay poğaça kaç kaloridir?

Bir porsiyon mayasız kolay poğaça 260 kaloridir.

Mayasız Kolay Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

İsteğe Bağlı İç Harçlar:

Mayasız Kolay Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir kaba unu, kabartma tozunu, tuzu ve şekeri ekleyin. Karıştırın.
  2. Üzerine yoğurdu, zeytinyağını ve yumurtayı ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Eğer hamur çok yapışkan olursa, azar azar un ekleyebilirsiniz.
  3. Hamuru küçük parçalara ayırın.
  4. Her bir parçayı yuvarlayın ve avuç içinde düzleştirerek yuvarlak şekiller verin.
  5. İç harç kullanmak isterseniz, her bir yuvarlağın ortasına biraz beyaz peynir, zeytin ezmesi ya da kıymalı harç koyup, poğaçayı kapatabilirsiniz. İç harcı kullanmadan sade poğaçalar da yapabilirsiniz.
  6. Şekil verdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün. Son olarak, çörek otu serpin.
  7. Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve önceden ısıttığınız 180 derecelik yaklaşık 20-25 dakika, üzerleri altın rengini alana kadar pişirin.
  8. Poğaçaları fırından çıkarıp, biraz soğutun ve çayın yanında sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Sıcak poğaçaları; dilimlenmiş domates, salatalık, zeytin, haşlanmış yumurta ve beyaz peynir ile birlikte klasik bir kahvaltı tabağında sunabilirsiniz.
  • Yanına bir bardak demli çay ve ev yapımı reçeller (özellikle vişne ya da kayısı reçeli) harika eşlikçiler olur.
  • Eğer poğaçaları sade yaptıysanız, yanında sarımsaklı yoğurt, labne ya da süzme yoğurtla hazırlanan dip soslar sunabilirsiniz.
  • Poğaçaları daha küçük boyutlarda hazırlayıp minik servis tabaklarında, kürdan eşliğinde "tek lokmalık" sunumlarla şık hale getirebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Ele yapışmayan, ama yumuşak bir hamur elde etmek ideal. Gerekirse unu yavaş yavaş ekleyerek kontrollü ilerleyin.
  • Yoğurt, hem kabartma tozunun aktifleşmesini destekler hem de poğaçaların daha yumuşak olmasını sağlar. Ev yoğurdu varsa, onu tercih etmek lezzeti artırır.
  • Kabartma tozunu mutlaka unla karıştırdıktan sonra sıvı malzemeleri ekleyin ki daha dengeli kabarsın.
  • Poğaçanın dağılmaması ve iyi pişmesi için iç harç miktarını dengeli tutun. Özellikle peynirli poğaçalarda fazla harç akma yapabilir.
  • Yumurta sarısını fırından hemen önce sürün böylece üzeri daha parlak ve eşit kızarır.
  • Fırından çıktıktan sonra poğaçaları temiz bir mutfak bezine sararsanız içi daha yumuşak kalır. Bez olmadan bırakıldığında üstü biraz daha kıtır olur.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Poğaça Tarifleri

Benzer Tarifler

Yastık Poğaça
Çikolatalı Poğaça
Soğanlı Poğaça
Tereyağlı Poğaça
Venedik Poğaçası
Kaşarlı Poğaça