Malzemeler
İç harcı için
Üzeri için
Unu derin bir kapta tuz ile karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp maya, yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve suyu ilave edip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika mayalandırın. İç harcı için gerekli malzemeleri karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Elinizin büyüklüğünde dikdörtgen şeklinde açın. Ortasına harçtan paylaştırıp kenarlarını parmak genişliğinde kesin. Kesik yanlarını ortaya getirip kafes şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp kekik serpin. 45 dakika daha mayalanması için bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Servis yapın.
Klasik zeytinli çörek tarifine buradan ulaşabilirsiniz.