Hamuru hazırlamak için irmiği derin bir kaba koyun. Tuz ve ılık suyu ekleyip çatalla
karıştırdıktan sonra 10 dakika bekletin. Eritilmiş tereyağını ilave edip iyice yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları avuçlarınız arasında
yuvarlayın ve çay tabağı büyüklüğüne getirin. İç harcını hazırlamak için zeytinyağını
ısıtıp kıymayı kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip 5-6 dakika daha kavurun.
Tuz, baharatlar ve dolmalık fıstığı ilave edip birkaç dakika daha kavurun ve ocaktan
alın. Açtığınız yuvarlak hamurların ortasına kıymalı harçtan 1 yemek kaşığı kadar
koyup yarım ay şeklinde kapatıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerlerine fırçayla yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri
kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.