Anne Poğaçası
Selin Hıdır
246 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 1 saat 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Anne poğaçası, evdeki en sıcak ve lezzetli anıların simgesidir. Yumuşacık, puf puf hamuru ve içindeki tereyağının eşsiz lezzetiyle her lokmada damakları şenlendirir. Hem pratik hem de nefis bu tarif, sabah kahvaltılarınızı ya da çay saatlerinizi taçlandıracak. İşte Anne poğaçası tarifi:

Bayatlamayan Poğaça tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Anne poğaçası kaç kaloridir?

Bir porsiyon Anne poğaçası 250 kaloridir.

Anne Poğaçası Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Anne Poğaçası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Anne poğaçası tarifi için öncelikle bir kaba ılık süt, ılık su, toz şeker ve mayayı ekleyin. Maya aktive olması için 5-10 dakika bekleyin.
  2. Maya karışımına sıvı yağ, yumurta beyazını (yumurta sarısını üzeri için ayırın) ve tuzu ekleyin.
  3. Karışımı iyice karıştırın, ardından kontrollü bir şekilde un eklemeye başlayın. Hamur, ele yapışmayan, yumuşak bir kıvam alana kadar un eklemeye devam edin.
  4. Hamuru yoğurduktan sonra üzerini örtün ve yaklaşık 1-1.5 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  5. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  6. Her bir parçayı avuç içinde yuvarlayarak açın ve ortasına küçük bir parça tereyağı veya margarin koyun.
  7. Hamuru kapatın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  8. Ayrı tuttuğunuz yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürün ve üzerine susam veya çörek otu serpiştirin.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  10. Anne poğaçası piştikten sonra fırından çıkarın ve hafif soğumasını bekleyin.
  11. Yumuşacık, içi puf puf olan anne poğaçalarını sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Anne poğaçası, kahvaltılar ve çay saatlerinde yanına taze sıkılmış meyve suyu, çay veya kahve ile servis edebilirsiniz.
  • Poğaçanızı sade yapabileceğiniz gibi, içerisine beyaz peynir, zeytin, lor peyniri veya sucuk gibi malzemelerle zenginleştirerek servis edebilirsiniz.
  • Poğaçalarınız sıcak olarak servis edildiğinde daha yumuşak ve lezzetli olacaktır, ancak oda sıcaklığında da oldukça lezzetlidir. Hangi şekilde servis ederseniz edin, lezzetinden ödün vermez.
  Püf Noktası
  • Hamurunuzun çok sert olmamasına dikkat edin. Poğaçaların yumuşacık olması için hamurun ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar un ekleyin. Ancak fazla un eklememek, poğaçalarınızın sert olmasına sebep olabilir.
  • Mayanın iyi bir şekilde çalışması için ılık su ve süt karışımına şeker ekleyerek maya aktif hale gelmesini bekleyin. Bu, poğaçalarınızın kabarması için önemli bir adımdır.
  • Hamuru iyice mayalandırmak, poğaçaların yumuşak ve kabarmış olmasını sağlar. Hamuru, 1-1.5 saat boyunca sıcak bir ortamda dinlendirmeniz çok önemlidir.
  • Eğer poğaçalarınızın içine tereyağı koyuyorsanız, hamuru düzgün bir şekilde kapatmaya özen gösterin. Aksi takdirde, pişerken iç harcınız dışarı çıkabilir.
  • Poğaçaları pişirirken fırınınızın önceden ısınmış olmasına dikkat edin. 180°C’de pişirmeniz genellikle yeterli olacaktır. Fırın ısısını doğru ayarlamak, poğaçaların düzgün pişmesini ve güzel bir renk almasını sağlar.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Çay Saati Tarifleri Poğaça Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Sarımsaklı Poğaça
Air Fryer'da kıymalı mini poğaça
Air fryer’da 3-2-1 poğaça
Karaköy Poğaçası
Kaşar peynirli poğaça
Sütlü Yumuşak Poğaça