Air Fryer'da Kıymalı Mini Poğaça
Selin Hıdır
170 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kıymalı mini poğaçalar, hem pratik hem de lezzetli atıştırmalıklar arayanlar için mükemmel bir seçenek! Air Fryer sayesinde az yağ kullanarak, dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık poğaçalar hazırlayabilirsiniz. İşte air fryer'da kıymalı mini poğaça tarifi:

Air Fryer’Da 3-2-1 Poğaça tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Air Fryer'da kıymalı mini poğaça kaç kaloridir?

Bir porsiyon Air Fryer'da kıymalı mini poğaça 180 kaloridir.

Air Fryer'da Kıymalı Mini Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İç harcı için:

Üzeri için:

Air Fryer'da Kıymalı Mini Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pide hamurunu hazırlayın ve mayalanması için dinlendirin. 
  2. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın ve geniş bir tavada kıyma ile kavurmaya başlayın. 
  3. Kıyma ve soğan suyunu salıp çekene kadar pişirin. 
  4. Baharatları ekleyip harcı bir kenara alın ve soğuması için bekletin. 
  5. Mayalanan hamuru küçük boyutlarda açın ve merdaneyle inceltin. 
  6. Hazırladığınız kıymalı iç harcı hamurun ortasına yerleştirin ve kapatın. 
  7. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve air fryer’ın haznesine yerleştirin. 
  8. 190 derecede 15 dakika süreyle pişirin. 
  9. Kıymalı mini poğaçaları sıcak olarak servis edin.
  Servis Önerisi
  • Yanında roka, maydanoz veya nane gibi taze yeşillikler sunarak hem renk hem de tat katabilirsiniz.
  • Hafif bir mevsim salatası, poğaçaların yanında güzel bir denge oluşturur. Domates, salatalık ve zeytinle hazırlanmış bir salata tercih edebilirsiniz.
  • Sıcak poğaçaları çay veya ayran ile birlikte sunabilirsiniz.
  • Farklı peynir çeşitleri ile bir peynir tabağı hazırlayarak bir sunum yapabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Hamuru yoğururken, malzemelerin iyice karıştığından emin olun. Çok sert veya çok yumuşak bir hamur olmamasına dikkat edin.
  • Kıymalı harcı iyice kavurun ve soğutun. Bu, hamurun ıslanmasını önler ve poğaçaların çıtır çıtır olmasını sağlar.
  • Hamur parçalarını açarken çok ince yapmamaya özen gösterin. İyi bir dengeyle dışı çıtır, içi yumuşak poğaçalar elde edersiniz.
  • Poğaçaları pişirirken, ara ara kontrol ederek üzerinin yanmasını önleyebilirsiniz. Her Air Fryer’ın farklı pişirme süresi olabileceğini unutmayın.
  • Poğaçalar piştikten sonra birkaç dakika dinlendirmek, içindeki buharın dağılmasına yardımcı olur ve lezzeti artırır.

Tarif Kategorileri

Poğaça Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Atıştırmalık Çay Saati Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Anne poğaçası
Air fryer’da 3-2-1 poğaça
Karaköy Poğaçası
Kaşar peynirli poğaça
Sütlü Yumuşak Poğaça
Haşhaşlı Poğaça