Kıymalı Ve Mantarlı Milföy Tartöletler
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 32 dakika
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kıymalı ve mantarlı milföy, pratik yemek tarifleri arayanlar için birebir. Mis gibi kokusuyla mutfağınızı dolduracak kıymalı ve mantarlı milföy tartöletler nasıl yapılır birlikte görelim.

Kıymalı Ve Mantarlı Milföy Tartöletler Tarifi İçin

Malzemeler

Kıymalı Ve Mantarlı Milföy Tartöletler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Mantarları nemli bezle silin. Limonla ovup dilimleyin.
  2. Tereyağını tencereye alıp eritin. Tavuk kıymasını ilave edip 1-2 dakika kavurun. Soğanı ilave edip suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin.
  3. Mantarları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan inmesine yakın kekiği serpiştirin. Tencerenin kapağını kapatıp ılınmaya bırakın.
  4. Milföy hamurundan orta boy tartölet kalıplarının içine ve kapakta kullanmak üzere yuvarlak parçalar kesin. Milföy hamurlarının yarısını yağlanmış tartölet kalıplarına elinizle bastırarak yayın.
  5. Üzerine mantarlı karışımı paylaştırıp rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Kalan milföy hamurlarından dekoratif kapak hazırlayıp üzerine yerleştirin.
  6. Her milföy kapağını kürdan ile birkaç yerinden delin. Kapakların üzerine yumurta sarısı sürün.
  7. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında milföyler altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Kıyma kullanmak istemiyorsanız, sade bir şekilde hazırlanan mantarlı milföy tartöletler tarifini deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Elmalı cevizli milföy
Air Fryer'da Milföy Mantı
Pesto soslu pizza
Milföyden Yılbaşı Ağacı
Mürdümlü milföy
Ispanaklı milföy çanakları