Kolayca hazırlanan tuzlu kiş tarifinin tabanı klasik hamurdan oluşur. Üst kısmı için de peynir ve yoğurt karışımı kullanılır. Peki, ikramlık olarak sunabileceğiniz tuzlu kiş nasıl yapılır? Sorunun cevabını öğrenmek için tarife başlayabiliriz.
Kiş hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir
yoğurma kabına alın. Tüm malzeme özdeşleşene kadar
yoğurun.
Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında bir
saat dinlendirin. İç harcı için süzme yoğurt ve labne
peynirini geniş bir kaseye alarak karıştırın.
Dinlenen
hamuru 6 eşit bezeye ayırıp bir merdane yardımıyla
küçük tart kalıplarınızın boyutlarında açın ve yağladığınız
kalıplara yerleştirin.
Üzerlerine çatalla delikler açıp
kabarmaması için bakliyat serperek önceden ısıtılmış
200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Üzerindeki
bakliyatları alıp iç harcından doldurun. Ortadan ikiye
kestiğiniz çeri domatesle ve taze fesleğen yaprağıyla
süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Kabak, ıspanak, pırasa ve peynir ile lezzetlendirilen sebzeli kiş tarifini de notlarınız arasına ekleyin.