Mantarlı Ve Ispanaklı Kiş
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lezzetine doyamayacağınız mantarlı ve ıspanaklı kiş nasıl yapılır, servis önerileri nelerdir gelin birlikte görelim. Çay davetleriniz için bu nefis tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.

Mantarlı Ve Ispanaklı Kiş Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

Harç için

Beşamel sos için

Üzeri için

Mantarlı Ve Ispanaklı Kiş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ispanağı bol suyla yıkayıp haşlayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. İnce doğranmış mantarları ekleyin.
  2. Tencerenin kapağını kapatıp mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ispanağı ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.
  3. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Mantarlı, ıspanaklı karışımın tamamını ekleyip karıştırın.
  4. Karıştırmaya devam ederek sütü ilave edin. 2-3 dakika sonra ocaktan alarak ılınmaya bırakın. Hamur için gerekli malzemeleri bir kapta karıştırarak yoğurun.
  5. Unlanmış tezgahta merdane yardımıyla hamuru çok inceltmeden açın. 26 cm çapındaki yağlanmış kelepçeli kalıba, hamurun kenarlarını yukarı doğru kaldırarak yerleştirin.
  6. Hamurun tabanını aralıklarla çatalla delin. Üzerine ıspanaklı karışımı dökün. Önceden ısıtlımış 180 dereceye ayarlı fırına verin. 15 dakika sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve kırmızı pul biberi serpiştirip tekrar fırına verin. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.

Çay sohbetlerinin yanında ikram edilen sebzeli kiş tarifini notlarınız arasında ekleyin.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kiş Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Çay Saati Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Dağ Mantarlı Kiş
Semizotlu kiş
Börülceli ve sebzeli kiş
Kahvaltılık kiş
Peynirli mini kiş
Kuşkonmazlı keçi peynirli kiş