Yüksek proteinli mantar, birçok yemek tarifinin içerisinde kullanılır. Hem lezzetli, hem de sağlıklı bir besindir. Gelin, mantarlı kiş nasıl yapılır birlikte görelim.
Kiş hamurunu tarife göre hazırlayın. Yağlanmış küçük kiş kalıplarına elinizle hafifçe bastırarak yayın.
Süt,yumurtalar ve rendelenmiş peyniri derin bir kasede çırpın. Mantarları nemli bir bezle silip ince olan dış kabuğunu sivri uçlu bir bıçak yardımıyla soyun ve dilimleyin. Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın.
Ayçiçeği yağını geniş bir tavada ısıtıp soğanı kavurun. Mantarlar,doğranmış soğan ve baharatı ilave edip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Ocaktan alın.
Ilınan malzemeyi kiş hamuruyla kaplanmış kalıpların içine yayın. Sütlü yumurtalı karışımı da sebzelerin üzerine gezdirerek dökün.
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.