Kuşkonmazlı Ve Keçi Peynirli Kiş
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mis gibi kokusuyla aklınızı başınızdan alacak bir Lezzet. Peki, kuşkonmazlı ve keçi peynirli kiş nasıl yapılır? Gelin, tarif detaylarına bakalım.

Kuşkonmazlı Ve Keçi Peynirli Kiş Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Hamur için

Kuşkonmazlı Ve Keçi Peynirli Kiş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur işi tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim. Hamur için un ve tuzu karıştırma kasesine eleyip ekmek gibi ufalanıncaya kadar yağı yedirin. Azar azar suyu ekleyip hamuru top haline getirin.
  2. Hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın ve üzerine yağlı kağıt serin. Üzerine ağırlık yapması için kuru fasulye yerleştirin. 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Kağıdı ve fasulyeleri alıp hamuru sertleşinceye kadar 5 dakika daha pişirin. Soğumaya bırakın.
  3. Kuşkonmazların sert olmayan saplarını ince doğrayın. İnce doğranmış soğan ile tavada yumuşayıncaya kadar ayçiçeği yağı ile kavurun. Kuşkonmaz karışımını tart tabanına yayın.
  4. Bir kasede yumurta ile kremayı çırpın. Peynir, tuz ve karabiberi ekleyip tartın üzerine dökün. Kalan kuşkonmazları iç malzemenin üzerine çark biçiminde dizin ve tekrar fırına vererek üzeri sertleşinceye kadar yaklaşık 25–30 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Lezzeti ile yemeye doyamayacağınız sebzeli kiş tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Kiş Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Peynirli Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Dağ Mantarlı Kiş
Semizotlu kiş
Börülceli ve sebzeli kiş
Kahvaltılık kiş
Peynirli mini kiş
Kuşkonmazlı keçi peynirli kiş