Tereyağını küçük küp şeklinde kesip un ile karıştırarak ekmek kırıntısı gibi oluncaya kadar yoğurun. Pul biber, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ilave edin.
Yumurtayı soğuk su ile çırpıp unlu karışıma ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin.
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamuru tart kalıbına yayıp çatalla üzerine birkaç delik açın. 15 dakika pişirin.
Domates sosu için, yapışmaz yüzeyli tavada domates, ince kıyılmış sarımsak, kekik, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ara ara sallayarak 45 dakika pişirin.
Patatesleri haşlayıp kabuğunu soyun. Püre şeklinde ezin. Kıyılmış sarımsak, zeytinyağı, kekik, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyin.
Tulum peynirini ilave edip iyice karıştırın. Karışımı hamurun üzerine yayıp 30 dakika fırında pişirin. Fırından alıp üzerine domates sosunu ilave edin. Ilınınca servis yapın.