Yoğurtlu Kolay Lavaş
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yoğurtlu Kolay Lavaş Tarifi İçin

Malzemeler

Yoğurtlu Kolay Lavaş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta harmanlayın. Yoğurdu ekleyip 2 dakika yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Üzerini streç film ile örtüp en az 1 saat buzdolabında bekletin. Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve hafif unlanmış zeminde merdane ile hafif açın. Yapışmaz yüzeyli tavaya biraz yağ sürün ve her ekmeği teker teker önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Bekletmeden servis yapın.

*Kullanılan bardak 240 ml’dir.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yoğurtlu Tarifler Hamur İşi Tarifleri Kızartma Tarifleri Ekmek Tarifleri

Benzer Tarifler

Langos
Gobit Ekmek
Kabaklı kolay ekmek
Avakadolu ekmek
Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek