Bütün bir haldeyken öğütülen buğdaylar un haline getirilir ve tam buğday unlu ekmek yapımında kullanılır. Günümüzde en çok tüketilen ekmek çeşitleri arasında yer alan tam buğday unlu ekmek, sindirimi yavaşlatarak gün boyu enerji sağlar. İçeriğinde bulunan yüksek lif oranı sayesinde tansiyonu düşürür ve kan şekerini dengeler. Aynı zamanda kilo vermeye yardımcı bir besindir. Özellikle uzmanlar tarafından önerilen tam buğday unlu ekmek, B ve E vitamini, magnezyum, selenyum, demir ve potasyum bakımından oldukça zengindir. Hazırsanız; hem sağlıklı hem de lezzetli tam buğday unlu ekmek nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçelim.
Tam Buğday Unlu Ekmek Nasıl Kabartılır?
Siz de hazır besinler tüketmek yerine evde kendi ekmeğinizi hazırlamak istiyorsanız, pratik ekmek tariflerinden faydalanabilirsiniz. Yumuşacık kıvamıyla nefis bazlama yapımına veya Karadeniz usulü mısır ekmeği tarifine göz atmayı unutmayın.