Hazır Focaccia
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Akdeniz’in ılık esintisi Dr. Oetker ile mutfaklarımıza konuk oluyor. Zeytinyağı ve taze baharatlarla hazırlanan leziz İtalyan ekmeği Focaccia tarifi için:

Hazır Focaccia Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

Üzeri için:

Kalıp:

Hazır Focaccia

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamurun hazırlanışı:

  1. Unu derin bir kaba alın. Üzerine maya, toz şeker ve tuzu ekleyip kaşık ile karıştırın. Zeytinyağı, süt ve biberiyeleri ekleyip ele yapışmayan bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatıp 40 dakika bekletin.

Şekillendirme ve pişirme:

  1. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
  2. Turbo pişirme: 170 °C
  3. Alt-üst pişirme: 180 °C
  4. Kalıbı zeytinyağı ile yağlayın. Mayalanan hamuru tezgaha alın. Kaşar peynirlerini ekleyip kısa bir süre yoğurun ve kalıba alın. Eliniz ile bastırarak yayın.
  5. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı sürün ve 10 dakika bekletin. Süre sonunda hamurun üzerini maydanoz, dereotu, dilimlenmiş zeytin ve domates kabuğundan yapılmış güller ile süsleyip pişirin.

Pişirme süresi:

  1. Yaklaşık 25-30 dakika
  2. Fırından çıkarıp üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağını sürün. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

    https://www.droetker.com.tr/tr-tr/urunler/yardimcilar/genel

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Farklı Hamur İşi Tarifler Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri

Benzer Tarifler

Langos
Gobit Ekmek
Kabaklı kolay ekmek
Avakadolu ekmek
Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek