Fransız mutfağından dünyaya yayılan baget ekmek nasıl yapılır? Ortalama 65-80 santimetre boyunda olan baget ekmekleri, 18. yüzyıldan beri mutfaklarda yerini alıyor. Uzun ince yapısıyla bilinen bu ekmekler, Avrupa ülkelerinde de tüketiliyor. Bazı ülkelerde 'Francala' ismiyle bilinen baget ekmekler; sandviç ve kanepe yapımında sık sık tercih ediliyor. Baget ekmeklerin sade, çavdarlı ve kepekli çeşitleri de bulunuyor. Malzemelerinizi hazırladıysanız, Fransız usulü baget ekmek tarifine geçebiliriz.
Yemeklerin yanına çok yakışan pratik ekmek tariflerine göz atmak için sayfamızı ziyaret edin. En beğenilen tarifler arasında yer alan tam buğday unlu ekmek ve nefis sütlü ekmek tarifini listenize eklemeyi unutmayın.
Ev Yapımı Baget Ekmek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?