Baget Ekmek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 18 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransız mutfağından dünyaya yayılan baget ekmek nasıl yapılır? Ortalama 65-80 santimetre boyunda olan baget ekmekleri, 18. yüzyıldan beri mutfaklarda yerini alıyor. Uzun ince yapısıyla bilinen bu ekmekler, Avrupa ülkelerinde de tüketiliyor. Bazı ülkelerde 'Francala' ismiyle bilinen baget ekmekler; sandviç ve kanepe yapımında sık sık tercih ediliyor. Baget ekmeklerin sade, çavdarlı ve kepekli çeşitleri de bulunuyor. Malzemelerinizi hazırladıysanız, Fransız usulü baget ekmek tarifine geçebiliriz.

Yemeklerin yanına çok yakışan pratik ekmek tariflerine göz atmak için sayfamızı ziyaret edin. En beğenilen tarifler arasında yer alan tam buğday unlu ekmek ve nefis sütlü ekmek tarifini listenize eklemeyi unutmayın.

Baget Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Baget Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Maya ve balı bir kasede yarım bardak ılık su ile karıştırın ve karışımı 5 dakika dinlenmeye bırakın.
  2. Derin bir yoğurma kabında kalan bir bardak ılık su, un, zeytinyağı ve tuzu karıştırın ve birkaç dakika bekletin.
  3. Ardından mayalı karışımı yavaş yavaş ekleyin. Maya ve unu pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  4. Üzerini nemli bir bezle örtün ve hamuru hacmi iki katına çıkıncaya kadar 40 dakika mayalanmaya bırakın.
  5. Dinlenen hamuru 5 eşit parçaya bölüp parçaları uzun rulolar olarak şekillendirin.
  6. İki fırın tepsisini zeytinyağıyla yağlayın, hamur rulolarını aralıklı olarak tepsilere yerleştirin.
  7. Ruloların üzerine keskin bir bıçakla kesikler yapın ve üzeri örtülü şekilde 25 dakika daha mayalanmaya bırakın.
  8. Mayalanan ruloların üzerine su sıkıp önceden ısıtılmış 230 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15-18 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
  9. Hazırladığınız baget ekmekleri yemeklerin yanında servis edebilirsiniz. Dilerseniz, biberli ve peynirli kanepe yapımında da kullanabilirsiniz.

Ev Yapımı Baget Ekmek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tuz, mayanın etkisi azalttığı için ilk olarak un ile karıştırılmalıdır.
  2. Tarifte kullanacağınız suyun çok sıcak ve çok soğuk olmamasına dikkat edin. Sıcak su mayanın kesilmesine neden olurken, soğuk su mayanın çözünmesini engeller.
  3. Ekmeklerin çıtır çıtır olması için, pişirme esnasında fırına bir kap su ekleyin. Suyun buharı fırını nemlendireceği için, ekmeklerin içi yumuşak dışı ise çıtır çıtır olacaktır.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Ekmek Tarifleri

Benzer Tarifler

TikTok'un Meşhur Unsuz Tahinli Ekmeği
Kaiser roll
Air Fryer'da Sarımsaklı Ekmek
Langos
Gobit Ekmek
Kabaklı kolay ekmek