Badem Ekmeği
Serkan GENCEL Yemek yapmaya bayılırım. Tatlılar ve Osmanlı mutfağı favorimdir.x
10 Tarif       11 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Şehnaz Doğan ve Uzman Diyetisyen Arzu Menekşe’den her öğünde rahatça tüketebileceğiniz bir tarif önerimiz var. Doymamış yağ bakımından zengin olan badem, kalp sağlığını korur. İçeriğinde bulunan lifler sayesinde hem damardaki toksinleri temizler, hem de kilo vermeye yardımcı olur. Aynı zamanda uzun süre doygunluk hissi verir. Peki, badem ekmeği nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, düşük kalorili badem ekmeği tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak tam buğday unlu ekmek ve mısır ekmeği tarifini de deneyebilirsiniz.

Badem Ekmeği Tarifi İçin

Malzemeler

1 Adet (Yaklaşık 14 dilim)

Üzeri için

Badem Ekmeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Badem ununu, peyniri, kabartma tozunu ve tuzu bir kaba alarak karıştırın. Peynirin bir miktarını daha sonra kullanmak üzere ayırın.
  2. Bir başka kapta yumurta beyazlarını kabarana kadar mikser ile çırpın.
  3. Hindistan cevizi yağını ekledikten sonra yaptığınız badem unu karışımını bir spatula yardımıyla yavaş yavaş ilave edin. 
  4. Elde ettiğiniz karışımı yağladığınız herhangi bir kek kalıbına alarak üzerine çörekotu, ay ve kabak çekirdeği ile susamı ekleyin.
  5. Son olarak  ayırdığınız mozarella peynirini ilave edin ve daha önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika süreyle pişirin.
  6. Üzeri kızarınca fırından çıkarın ve soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.

1 Porsiyon Badem Ekmeği Kaç Kalori?

  1. Badem ekmeğinin bir porsiyonu, yaklaşık 165 kaloridir.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Ekmek Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Langos
Gobit Ekmek
Kabaklı kolay ekmek
Avakadolu ekmek
Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek