Tataraş
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tataraş Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Üzeri için

Tataraş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için, su ve mayayı bir yoğurma kabına alıp maya tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Yoğurt, zeytinyağı ve tuzu ilave edin. Unu azar azar ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin.
  2. İç harcı için, soğan ve patatesi rendeleyip bir kaseye alın. Kıyma, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle 10 cm çapında açın. Ortasına iç harcından koyup elinizle yuvarlayarak kapatın. Üzerlerine hafifçe bastırarak yassılaştırın. Hamur toplarını yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Hamurları 20 dakika fırında dinlendirin. Üzerlerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler Çay Saati Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Arabaşı Hamuru
Orama
Kafkas Çöreği
Çırpılmış yumurta, avokado ve kruvasan
Alanya Bohçası
Pilavuna