Tahinli Katmer
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Gaziantep'in meşhur tatlılarından biri olan katmer, Antep fıstığı ve kaymak ile hazırlanır. Bu sefer katmeri tahin ile hazırlıyoruz. Tahinle hazırlanmış katmer tarifine bayılacaksınız. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Dilerseniz, antep fıstıkları ile süslenen klasik katmer tarifine de göz atabilirsiniz.

Tahinli Katmer Tarifi İçin

Malzemeler

Tahinli Katmer

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için suyu ve tuzu hamur yoğurma kabında karıştırın. Azar azar un ilave ederek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun.
  2. Hamrudan 6 eşit beze hazırlayın. Bezelerin üzerlerini bir bezle örtün. Oda ısısında 20 dakika dinlendirin.
  3. Tereyağını eritip ılıtın, tahini ekleyin ve karıştırın. Tahinli tereyağınız hazırdır.
  4. Dinlendirdiğiniz her bezeyi, tek tek, un serpilmiş tezgahın üzerinde, yufka büyüklüğünde açın. Açılan ilk yufkanın üzerine elinizle, her tarafına eşit dağılacak şekilde tereyağlı tahinden sürün.
  5. Tahinli yufkanın tam ortasını yırtarak küçük bir tabak büyüklüğünde boşluk olacak şekilde elinizle açın. Ortasından başlayıp dışa doğru çekiştire çekiştire sarın. Bu şekilde uzun bir rulo elde edin.
  6. Ruloyu tezgahın üzerinde iki ucundan tutarak zıt yönlerde kıvırın. Rulo hamuru ucundan içe doğru spiral şeklinde sararak portakal büyüklüğünde bezeler yapın. Kalan iki adet bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. Hazırladığınız bezelerin üzerini örtün.
  7. Bezelerin üzerlerine un serpin, elinizle hafifçe bastırarak oklava yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde, 1 cm kalınlığında olacak şekilde açın. Açtığınız katmer hamurlarını bir bezin üzerinde biriktirin. Katmer hamurlarını yapışmaz yüzeyli kızgın sacın üzerinde çevirerek, üzerleri göz göz olana kadar kızartın.
  8. Pişen katmerleri üst üste yerleştirin ve sıcak kalması için üzerini örtün.
  Servis Önerisi
  • Yanında süt ile birlikte servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Katmer hamuru, kadife bir kıvam elde edinceye kadar yoğrulmalıdır.
  • Hamuru açarken merdane kullanın. Bu sayede yırtıklar oluşmadan daha ince bir hale getirebilirsiniz.
  • Sac yerine yapışmaz tava da kullanılabilir. Bu durumda ocağı orta ateşe getirebilirsiniz.
  • Hazırladığınız katmerler artarsa, streç ile örtüp difrizde saklayabilirsiniz.
  • Katmer hamurunu dinlendirirseniz daha iyi bir sonuç elde edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Tahinli ve Pekmezli Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Atıştırmalık Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Arabaşı Hamuru
Orama
Kafkas Çöreği
Çırpılmış yumurta, avokado ve kruvasan
Alanya Bohçası
Pilavuna