Sfakianopites
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Aydan Üstkanat’tan namıdiğer peynirli gözlemeler...

Not: Gözlemeye eklenen sarımsak ve bal ezberlerinize aykırı gelebilir, bir kez denemenizi tavsiye ediyorum.

Patatesli gözleme ve bol peynirli gözleme tarifine de göz atabilirsiniz.

Sfakianopites Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

İç harç için

Servis için

Sfakianopites

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için tüm malzemeyi bir kaba alarak yoğurun ve 1 saat süreyle dinlenmeye bırakın. 
  2. Dinlenen hamurdan 60 g büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  3. Unlu tezgahta çay tabağından biraz büyük açın ve ortasına dolu dolu tepeleme iç harcı koyarak bohça gibi kapattıktan sonra tekrar tezgahta yuvarlayıp tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Yanmaz tavada az zeytinyağı ile alt üst pişirin.
  4. Servis için  maydanoz, sarımsak ve zeytinyağını bir kasede karıştırın. (Miktarları siz belirleyebilirsiniz)
  5. Pişen gözlemeleri servis tabağına alıp sıcakken üzerine biraz bal gezdirin ve maydanozlu karışımdan ekleyerek sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Ege Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Arabaşı Hamuru
Orama
Kafkas Çöreği
Çırpılmış yumurta, avokado ve kruvasan
Alanya Bohçası
Pilavuna