Roka Pestolu Ekmek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Roka Pestolu Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Roka Pestolu Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pesto sos için yıkayıp süzdüğünüz roka yapraklarını, zeytinyağını ve sarımsakları mutfak robotuna aktarın. Püre haline gelene dek ezin. Roka pestonuz hazırdır. Ekmek hamurlarını 1 yemek kaşığı un serpilmiş tezgahın üzerinde birleştirerek yoğurun. Hamurdan büyük bir ekmek formu elde edin. Yağlı kağıt üzerine hamuru yerleştirin. Fotoğrafta gördüğünüz gibi bıçak yardımı ile üzerinde kesikler oluşturun. Bu kesiklerin içine hazırladığınız pesto sostan sürün. Hamurun kenarlarına ve kesik dışındaki yerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpin. Pesto öbeklerinin üzerlerine ceviz içi serpin. 200 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Arabaşı Hamuru
Orama
Kafkas Çöreği
Çırpılmış yumurta, avokado ve kruvasan
Alanya Bohçası
Pilavuna