Pomelo Kremalı Turta
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pomelo Kremalı Turta Tarifi İçin

Malzemeler

21 Cm'lik tart kalıbı için veya 4 küçük turta için

Pomelo Kremalı Turta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, şeker ve tuzu mutfak robotunda kısa sürede karıştırın. Yumurta sarısını ve kremayı ekleyin. Hamur top haline gelecek. Hamuru plastik torbaya alıp buzdolabında yarım saat soğutun.
  2. Mutfak tezgahını hafifçe unlayıp, hamuru orta ince açın. Tart kalıplarınız veya kalıbınız büyüklüğünde daireler kesin. Kalan hamuru toplayıp çok ince açın ve kalıpların sayısı kadar daire kesip kenara alın.
  3. Taban hamurlarını dikkatle tart kalıbına alın, sabitleyin, fazlalıkları kesin. Önceden 180 derecede ısınmış fırında, üzerine bakliyat koyup 15 dakika pişirin.
  4. Fırından alın, içine çırpılmış krema malzemesi koyup ince hamurları kapak yapın ve tekrar fırına verip 30 dakika pişirin. Fırın ısısını 150 dereceye düşürüp 15 dakika daha pişirip fırından alın. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip pomelo kreması ekleyin ve servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kremalı Tatlılar Farklı Hamur İşi Tarifler Tart Tarifleri Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Arabaşı Hamuru
Orama
Kafkas Çöreği
Çırpılmış yumurta, avokado ve kruvasan
Alanya Bohçası
Pilavuna