Mantar Dolgulu Galette
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Görüntüsüyle pizzaya benzeyen fakat lezzet olarak efsane bir tarifimiz var. Ana malzemeleri hamur, mantar ve gravyer peyniri olan bu tarife bayılacaksınız. Galettelerin lezzetini arttırmak için kültür, trüf, kestane ve istiridye mantarı karışımı kullanmaya özen gösterin. Mantar dolgulu galette nasıl yapılır diye merak edenler için, tarif detaylarına geçelim.

Orman meyveli galette ve erikli galette tarifine de göz atın.

Mantar Dolgulu Galette Tarifi İçin

Malzemeler

Dolgusu için

Hamuru için

Üzeri için

Mantar Dolgulu Galette

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, toz şeker, tuz ve soğuk tereyağını mutfak robotuna atıp karıştırın. İnce kıyılmış taze otları ilave edin.
  2. Hamur toparlanana kadar soğuk su ekleyin. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
  3. Mantarları yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın ve ince ince dilimleyin. Soğanları yemeklik doğrayın. Tereyağını bir tavada eritin.
  4. Soğanları ekleyin ve birkaç dakika soteleyin. Ardından mantarları ilave edip sotelemeye devam edin.
  5. Mantarlar suyunu çekince kremayı, tuzunu, karabiberini ve taze kekiği ekleyip karıştırın. Kıvam alana kadar 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. 
  6. Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane ile açın. Hamurun kenarlarından 5 cm kadar boşluk bırakarak mantarlı harcı yayın.
  7. Üzerine gravyer peynirini serpin. Hamurun kenarlarını içe doğru dikkatlice katlayın. 
  8. Küçük bir kapta yumurtayı 2 yemek kaşığı su ile çırpın ve hamurun kenarlarına sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 40-45 dakika pişirin. 
  9. Dilimlemeden ve servis yapmadan önce bir tel ızgara üzerinde 5 dakika soğumaya bırakın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Farklı Sebze Yemekleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Mantarlı Tarifler Farklı Hamur İşi Tarifler

Benzer Tarifler

Arabaşı Hamuru
Orama
Kafkas Çöreği
Çırpılmış yumurta, avokado ve kruvasan
Alanya Bohçası
Pilavuna