Lahmacun
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lahmacun, Türk mutfağının en gözde yemekleri arasındadır. Hamur ve kıymalı harç ile hazırlanır. Özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da sık sık tüketilir. Yörelere göre farklı çeşitlerde hazırlanabilir. Örneğin lahmacun Gaziantep'te sarımsaklı, Mardin ve Şanlıurfa'da soğanlı olarak hazırlanır. Kahramanmaraş'ta ise hem soğan, hem de sarımsak eklenir. İsteğe göre biber salçası, yeşil biber ve fıstık gibi malzemelerle zenginleştirilebilir. Hazırsanız, evde lahmacun nasıl yapılır birlikte görelim.

Lahmacun Tarifi İçin

Malzemeler

Kıymalı harç için:

Servis için:

Lahmacun

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için unu derin bir kaba alın. Tuz, toz şeker ve mayayı ilave edip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp ayçiçek yağı ve sütü ilave edin.
  2. Yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yavaş yavaş ılık suyu ekleyerek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakın.
  3. Kıymalı harç için kıymayı geniş bir kaseye alın. Rendelediğiniz soğan, kabuklarını soyup küçük küp doğradığınız domates, ince kıydığınız maydanoz ve sivri biberi ekleyip karıştırın. Tuz ve baharatlarla tatlandırın.
  4. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Üzerine un serperek pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  5. Kıymalı harcı üzerine yayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerini havlu kağıt ile örtüp 3-4 dakika bekletin. Limon dilimleri ve maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

    Ev usulü lahmacun tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yöresel Tarifler Hamur İşi Tarifleri Fırın Yemekleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Arabaşı Hamuru
Orama
Kafkas Çöreği
Çırpılmış yumurta, avokado ve kruvasan
Alanya Bohçası
Pilavuna