Kabaklı Salçalı Pankek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Klasik tarifte genelde meyveler kullanılsa da, bu kez sebzelerle hazırlayabileceğiniz nefis bir tarifimiz var. Kabak ve salça ile hazırlanan bu tarifi, domates dilimleri ile süsleyebilirsiniz.

Dilerseniz, kahvaltılık pankek tarifini de deneyebilirsiniz.

Kabaklı Salçalı Pankek Tarifi İçin

Malzemeler

Kabaklı Salçalı Pankek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Rendelenmiş kabakları iyice sıkıp sularını süzdürün. Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp kenara alın.
  2. Yumurta, bal, salça, yağ ve sütü karıştırın. Ardından, kuru ve ıslak malzemeler birbirine iyice geçinceye dek her şeyi karıştırın.
  3. Tuz oranını kullandığınız salçaya göre ayarlamanız gerekebilir. Hamurunuz fazla akışkan olursa un, akışkanlığı az olursa süt ekleyip dengeleyebilirsiniz.
  4. Yapışmaz tavayı 1-2 çay kaşığı yağ ekleyerek orta ateşte ısıtın. Pankekten bir kepçe dökün, hafifçe yayılacaktır.
  5. Ateşi kısarak, yaklaşık 2 dakika, pankekin üzerinde baloncukları görene dek pişirin. Ardından diğer yüzünü çevirip renklendirin.
  Püf Noktası
  • Kalınlaşmasını sağlamak için kabartma tozu kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pankek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Diğer Tarifler Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Arabaşı Hamuru
Orama
Kafkas Çöreği
Çırpılmış yumurta, avokado ve kruvasan
Alanya Bohçası
Pilavuna